Lend your leg

SOFIA 2012-03-26 | 19:30:00


Som vissa av er kanske vet har FN en dag då man uppmärksammar årsdagen för ett avtal mot minor och för att visa att det är viktigt att kampen går vidare. Det här är den 4 april, alltså om 9 dagar. Då ska alla som stödjer det här ha blå strumpor.

Minor är ett stort problem i utvecklingsländer och det stoppar utvecklingen framåt. En protes kostar enorma summor pengar i dessa länder och det är nästan ingen som har råd att köpa en. Dessutom måste de bytas efter några år (månader för barn eftersom de växer).

Det är enormt många människor som blir utsatt för dessa minor dagligen och oftast dödar inte självaste minan utan oftast sprängs en del av benet/benen bort. Det här bidrar alltså med att man måste komma till sjukhus så fort som möjligt för att få vård och det finns inte tillgängligt överallt.

Därför är det viktigt att alla bidrar till en minfri värld - även du. Du kan bidra på olika sätt men att skänka pengar är alltid ett bra sätt att stödja FNs arbete. Annars kan du alltid bidra genom att gå med i tillexempel någon FN-grupp.

Mot en minfri värld!
//SOFIA.

Kommentarer
  ♥ Alicia

Sv: Tack! :-) Vad glad jag blir!

2012-03-27 15:33:35
http://aliciadala.blogg.se/
  ♥ Lina

sv; tack! :D

2012-03-27 16:49:03
http://linawalther.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0